Áčko 8. místo v 1.KLD, Béčko 2. v kraji.

12.04.2012 17:28

Sezona pro oba naše celky rozhodně nestojí za hanbu.

Áčko si na úvodní souboje v tabulce skupiny B vybojovalo 4. pozici, poslední postupovou do play off. Díky tomuto štěstí o 1 bod nad pátou Kutnou Horou a 6. Chotovinami jsme se dostali až do finále 1.ligy dorostu mezi 8 nejlepších týmů v České Republice, když v semifinále, které se konalo na kuželně vítězného celku skupiny A v Hazlově a na kuželně Pelhřimov, jež si vybral celek Kamenice nad Lipou (vítěz naší skupiny B) jsme obsadili celkově 3. místo.

Druhá semifinálová skupina se konala mezi postupujícími družstvy ze základních skupin C a D 1.ligy dorostu.

Finálová kola se odehrávala na kuželnách vítězů s každé semifinálové skupiny. Na kuželně v Hazlově a ve Valašském Meziříčí.

V Hazlově jsme obsadili průběžné 6. místo a o 14 později ve Valašském Meziříčí jsme skončili 7. a celkově po součtu bodů a umístění ostatních týmů jsme obsadili 8. příčku. 

Dorosteneckou ligu v družstvech vyhrál vítěz jak základní skupiny D, tak i vítěz semifinále skupin C+D TJ Valašské Meziříčí B.

Mezi hráče působící v dorosteneckém družstvu A patří:

Mojmír Holec

Tadeáš Bartoň

Náhradníci z družstva B

(+ od příští sezony Petr Dobeš)

 

Dačické Béčko pro tuto sezonu hrálo krajský přebor dorostu, ve kterém soutěžilo celkem 6 týmů. Naši borci skončili na 2.místě se stejným počtem bodů     (14) jako vítěz České Velenice. Dělí je od sebe jen větší zisk bodů pro družstvo a lepší průměr vítěze kraje.

Mezi hráče nastupující za naše B patří:

Michal Waszniovski

Ondřej Baštář

Lukáš Prkna

Lukáš Křížek

Vlastimil Musel

 

Vzhledem k pozitivním výsledkům našeho Béčka se vedení TJ Centropen Dačice oddílu kuželek v čele s oběma dorosteneckými kouči rozhodlo zapsat příští sezonu oba naše družstva do 1. Kuželkářské Ligy Dorostu.